Veiligheidsschoenen

Draagt u veiligheidsschoenen op het werk?

Wees er dan op bedacht dat deze aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen! Iedere veiligheidsschoen moet aan specifieke wettelijke eisen voldoen om de veiligheid tijdens werkzaamheden te waarborgen. De regelgeving omtrent zolen in veiligheidsschoenen is flink aangescherpt. Het dragen van aangepaste zolen in veiligheidsschoenen mag alleen als er gewerkt wordt volgens de richtlijn passend bij de veiligheidsschoen.Legt u in een veiligheidsschoen een willekeurig andere zool, ook al is deze speciaal voor de voet gemaakt, dan voldoet de veiligheidsschoen niet meer aan de normen en is de fabrikant van de veiligheidsschoen niet meer aansprakelijk voor de geleverde schoenen.

Redenen waardoor certificering vervalt bij een andere zool in een veiligheidsschoen:

  • Een andere zool verstoort mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen
  • De hoogte in de ruimte onder de stalen neus kan teveel opgevuld worden door een andere zool waardoor bij een ongeval de tenen bekneld kunnen raken
  • Andere zolen kunnen veranderingen veroorzaken in de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.

Certificering veiligheidsschoen behouden?

Groepspraktijk Podotherapie Hoorn werkt met diverse schoentypes van meerdere fabrikanten. Wij kunnen de voor u aangemeten zolen volgens de richtlijnen en met geteste en goedgekeurde materialen uitvoeren zodat uw veiligheidsschoen met onze podotherapeutische zool voldoet aan de normen EN-ISO-20345:2011 en EN-ISO-20347:2012. De schoen behoudt dan de CE certificering van de fabrikant. U ontvangt hiervan in sommige gevallen een registratiebewijs.

Om de certificering te behouden maken wij podotherapeutische zolen voor u volgens de richtlijn van de fabrikant van uw schoen. Echter is het voor de certificering van belang dat u:

  •  De podotherapeutische zolen die speciaal voor uw veiligheidsschoenen gemaakt zijn NIET in andere schoenen mag dragen.
  •  Zodra uw veiligheidsschoenen worden vervangen, u de podotherapeutische zolen moet laten controleren door de podotherapeut en dan de nieuwe veiligheidsschoenen meebrengt naar de podotherapeut.

Veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor podotherapeutische zolen:

Wij kunnen in principe voor alle veiligheidsschoenen therapiezolen maken. Indien er voor een bepaald merk of model nog geen mogelijkheid is dan kunnen wij dit meestal verzorgen. De levertijd hiervoor is 6-8 weken. De schoenen moeten worden getest in een testlaboratorium.

 

Maak nu zelf uw afspraak via het online afsprakenportaal

KLIK HIER

Hoorn
Nieuwe Steen 42
Bovenkarspel
Gesloten

Telefonisch bereikbaar

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
9.30 – 12.00 uur
 
Buiten deze tijden kunt u ons antwoordapparaat inspreken of een e-mail sturen naar info@podotherapiehoorn.nl.
of een bericht sturen via WhatsApp

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wegens beperkte bezetting van onze receptie kan dit wat langer duren.

Wij willen u verzoeken onze reactie geduldig af te wachten. De receptionist is niet altijd aanwezig.

Vergoedingen

De behandelingen van de podotherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de vergoeding verschilt per maatschappij en per polis.

Informeer vooraf naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.