Podotherapie & Pedicure

Podotherapie

Pijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan u beperken in uw dagelijks leven of met sporten. Dergelijke klachten ontstaan vaak door een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerd looppatroon. Voor het onderzoeken en behandelen van dit soort problemen kunt u terecht bij de podotherapeut. Bovendien kan deze voetspecialist mogelijke klachten voorkomen.

De podotherapeut is de hoogst opgeleide, en enige wettelijke erkende, specialist op het gebied van voet- en houdingsproblematiek (zie de Wet BIG). De kwaliteit van de geboden zorg wordt door middel van regelmatige controles gewaarborgd.

De Wet BIG (art. 34) geeft zestien beroepsgroepen in de individuele gezondheidszorg het recht om een beschermde opleidingstitel te voeren. Het enige beroep in de voetengezondheidzorg dat recht heeft op een opleidingstitel, is de podotherapeut. De podotherapeut mag die titel voeren nadat hij/zij met succes de HBO-opleiding Podotherapie,aan Saxion of aan de Fontys Hogescholen, heeft doorlopen. Deze opleiding heeft een studiebelasting van minimaal 7.000 uren.

De kwaliteit van de beroepsuitoefening wordt op private basis – door de beroepsgroep zelf,en niet door de overheid – bewaakt. Hiervoor is een visitatieproces ingericht.De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) werkt met een groot aantal artikel 34 beroepen samen in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze organisatie toetst onafhankelijk van de NVvP of de beroepsbeoefenaar voldoet aan de criteria voor registratie.Daarnaast heeft de NVvP een beroepscode opgesteld en is de NVvP aangesloten bij Landelijke Klachtencommissie Paramedici Eerste lijn.

De podotherapeut doet onderzoek naar de oorzaak van uw problemen. Daarna licht de podotherapeut het mogelijke behandeltraject toe. Het vervaardigen van podotherapeutische zolen, teenstukjes, taping en het aanleggen van viltverbanden behoren tot de behandelmogelijkheden. Ook behandelt de podotherapeut indien nodig ernstig ingegroeide nagels, likdoorns of overmatig eelt. Tevens geeft de podotherapeut adviezen over schoeisel, belastbaarheid, voetverzorging en dergelijke. Waar nodig wordt samengewerkt met uw fysiotherapeut, medisch pedicure, huisarts of medisch specialist.

 

Pedicure

Heeft u problemen met eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels of de verzorging van uw voeten? Voor het onderzoeken en behandelen van deze klachten kunt u terecht bij de medisch pedicure. 

De medisch pedicure kan naast alle voeten van gezonde personen ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Zij heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als uw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk. De medisch pedicure in onze praktijk is door de podotherapeut intern opgeleid om complexe voetverzorgingsproblemen op te lossen. Indien nodig zal uw medisch pedicure de podotherapeut bij uw behandeling betrekken.

Maak nu zelf uw afspraak via het online afsprakenportaal

KLIK HIER

Hoorn
Nieuwe Steen 42
Bovenkarspel
Gesloten

Telefonisch bereikbaar

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
9.30 – 12.00 uur
 
Buiten deze tijden kunt u ons antwoordapparaat inspreken of een e-mail sturen naar info@podotherapiehoorn.nl.
of een bericht sturen via WhatsApp

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wegens beperkte bezetting van onze receptie kan dit wat langer duren.

Wij willen u verzoeken onze reactie geduldig af te wachten. De receptionist is niet altijd aanwezig.

Vergoedingen

De behandelingen van de podotherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de vergoeding verschilt per maatschappij en per polis.

Informeer vooraf naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.