De praktijk

U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken. De wachttijd voor podotherapie is op dit moment langer dan 10 weken.

Wat moet u in ieder geval meenemen naar de afspraak:

  • De verwijzing van uw arts of specialist (sinds 2013 niet meer verplicht).
  • Uw burgerservicenummer (BSN) met een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs (zie: BSN in de zorg).
  • Uw huidige schoenen (liefst meerdere schoenen) mee te nemen.
  • Het ingevulde Vragenformulier (Vragenlijst)

De podotherapeut voert een onderzoek uit om de oorzaak van de klachten op te sporen. Afhankelijk van dat onderzoek, wordt een behandelplan opgesteld. Een belangrijk onderdeel van zo’n behandelplan is het toepassen van corrigerende en/of beschermende middelen aan de voet of in de schoen. Meestal zijn deze middelen binnen een week klaar.

De podotherapeut voert het behandelplan zelf uit; soms wordt in overleg met arts of bijvoorbeeld fysiotherapeut behandeld. Hierna volgt rapportage aan de arts of specialist en eventueel andere verwijzer.

Wij maken gebruik van verschillende technieken en gebruiken hiervoor diverse apparatuur en materialen. Zo maken we gebruik van een nieuwe techniek: de 3D scan; dit is een apparaat dat een driedimensionaal beeld van de voeten maakt waarbij nauwkeurig bepaald kan worden welke vorm en hoogte bijvoorbeeld de voetboog heeft. Verder kunnen wij hierop onze zolen modelleren en deze informatie doorsturen naar onze freesmachine die de zolen op deze door ons gewenste manier uitfreest.

Soms is een controle na een aantal weken (ongeveer 8 weken) noodzakelijk. Hiervoor wordt dan een afspraak gemaakt.

Maak nu zelf uw afspraak via het online afsprakenportaal

KLIK HIER

Hoorn
Nieuwe Steen 42
Bovenkarspel
Gesloten

Neem contact op

Voor een pedicure is er in principe geen wachtlijst.